Tot en met 8 maart ben ik even niet aan het werk. Wanneer u een bestelling plaatst wordt deze na deze tijd verzonden.

delfts blauw sieraad, handbeschilderd porseleinen sieraden

Deze Delfts Blauwe sieraden zijn gemaakt in een hele kleine oplage van hooguit 10 per maat. Het zijn allen handgemaakte sieraden. Ze zijn gemaakt van porselein met eventueel zilver en zoetwaterparel. De sieraden zijn beschilderd met de hand door een Delfts Blauw schilder.

delfts blauw sieraad, porseleinen ring delfts blauw, handgemaakte sieraden, porseleinen sieraden
delfts blauw sieraad, porseleinen ketting delfts blauw, porseleinen ketting, porseleinen sieraden, handgemaakte sieraden

delfts blauw sieraad, porseleinen ring delfts blauw, porseleinen sieraden, handgemaakte sieraden
porseleinen ketting, porseleinen sieraden, delfts blauwe ketting met zeeuwse knoop, zoetwaterparels en zilver

porseleinen ketting, porseleinen sieraden, delfts blauwe ketting met zeeuwse knoop, zoetwaterparels en zilver

delfts blauw sieraad, handgemaakte sieraden

Delfts blauw is een type aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein.

 

In tegenstelling tot het typische Delfts Blauw aardewerk zijn bovenstaande sieraden gemaakt van porselein. Porselein heeft een fijnere structuur en daarom prettiger draagbaar. Daarnaast zijn de binnenkant van de ringen geglazuurd voor een hoger draagcomfort. Ze zijn handbeschilderd door een professional die haar vak bij de Porceleyne Fles heeft geleerd. Het is een hele kleine collectie met allemaal andere beschilderingen. Van alle sieraden zijn er hooguit 8 per maat gemaakt. De collectie Delfts Blauwe sieraden bestaat uit ringen en kettingen. De sieraden worden niet meer bijgemaakt en het is dus een uitlopende collectie.