zeeuwse sieraden

Zeeuwse sieraden

De collectie is geïnspireerd  op het zeeuwse knoopje, die ik vroeger van mijn moeder kreeg. Deze zeeuwse ring vormde het uitgangspunt voor een collectie sieraden die gemaakt zijn van porselein, zilver, bloedkoraal en parels. De sieraden zijn allemaal handgemaakt door mijzelf vanuit mijn atelier en met heel veel liefde! Natuurlijk maak ik op verzoek ook deze sieraden in het goud.

 

Ook als u nog zeeuwse knoop sieraden of nog een bloedkoralen armband of ketting in de kast hebt liggen waar u niets mee doet, ik maak er graag iets moois van! Wilt u meer informatie over mijn inspiratie? Lees dan over mij


sieraad van de maand

Sieraad van de maand

Vanaf november 2019 zult u hier elke maand het sieraad van de maand treffen. Dit sieraad is nieuw en met 20% korting te koop. Voor meer informatie, ga naar het

sieraad van de maand


bloedkoralen sieraden

Bloedkoralen sieraden

Bloedkoraal behoort tot de zogenaamde edelkoralen. Bloedkoralen sieraden werden veelal in sieraden verwerkt in Zeeland, maar ook in Volendam. Bloedkoraal wordt vrijwel uitsluitend in de Middellandse Zee gevonden. Het is doorgaans oranjerood gekleurd, maar afhankelijk van de groeiomstandigheden kan de kleur variëren van bijna zwart tot vrijwel wit. 


parelcollier

gehaakte sieraden, parels en stenen

De collectie parels zijn gemaakt van gehaakt nylon.


swarovski ketting

swarovski sieraden, gehaakte sieraden

De collectie swarovski sieraden zijn gemaakt van gehaakt nylon of gehaakt zilver. Ze zijn makkelijk draagbaar, lekker dicht en je kan ze bij elke gelegenheid aan, of het nu een feestje is of gewoon. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.


hartjessieraden, duifjessieraden

hartjes en duifjes

Deze collectie hartjes en duifjes zijn geïnspireerd op de oude merklappen die men vroeger maakte als test voor iemands vaardigheid in naaldwerk. De sieraden bestaan uit ienie mini kruissteekjes in de vorm van een hartje of duifje. U kunt kiezen tussen een hartje ketting of hartje ring, duifje oorbellen duifje ketting of duifje ring.


porseleinen sieraden

staphorster stipwerk, porseleinen sieraden

De stipwerk sieraden zijn geïnspireerd op het Staphorster Stipwerk. Ik ben al sinds mijn jeugd gefascineerd geweest door die prachtige patronen. De sieraden zijn gemaakt van gegoten porselein soms geglazuurd soms niet, soms handbeschilderd. De collectie bestaat uit porseleinen ringen en porseleinen colliers.


delfts blauwe sieraden

delfts blauwe sieraden, porseleinen sieraden

De collectie delfts blauwe sieraden van echt handbeschilderd porselein is geïnspireerd op het delfts aardewerk. Ook de binnenkant van de porseleinen ringen zijn beschilderd en geglazuurd, zodat ze prettig zitten. Het is een collectie met een zeer kleine oplage. Een aantal van de sieraden zijn donker gepigmenteerd, zodat je de tekening soms wel en soms niet ziet.


Hier vindt u de collecties van Hester Zagt. Bent u op zoek naar een sieraad, maar is hij niet op maat?  Ik maak (bij kleine uitzondering op porseleinen ringen) alles op maat. Wilt u een korte ketting of juist lang, of ziet u een zeeuwse ring maar wilt u hem net iets anders? Neem dan even contact met me op, we komen er samen wel uit. Alle sieraden worden in Nederland overigens gratis verstuurd!